aanbod:

jongeren

Animal Tails wil investeren in jongeren die het moeilijk hebben.  We gaan er te vaak van uit dat naar school gaan, gaan sporten, een leuke tijd hebben in de jeugdbeweging... allemaal wel vlot zal verlopen. De realiteit toont een ander verhaal.

 

Wanneer we de vraag krijgen van ouders, leerlingbegeleiders, jeugdbegeleiders, CLB, ...  kunnen individuele trajecten op maat van de jongere worden uitgevoerd.

 

Het vertrekpunt in deze begeleiding is steeds het eigen verhaal van de jongere. We gaan echter niet noodzakelijk rond de tafel zitten en eindeloos praten over zijn verhaal. Door aan de slag te gaan met de dieren, ontstaan spiegels waarmee we aan de slag kunnen. Op deze manier krijgt het verhaal van de jongere een plaats. In deze relatie zijn dieren onze ideale partner. Ze zijn onvoorwaardelijk in de omgang: ze be- en veroordelen niet en zijn constant in hun omgang met ons.

 

Indien mogelijk worden de jongeren tijdens deze individuele begeleiding ook betrokken bij het aanbod dat Animal Tails uitwerkt naar lagere scholen. Dit is voor veel jongeren iets totaal nieuws en voor veel jongeren een unieke kans om een succeservaring op te doen.