beetails

Bijen zijn van goudwaarde voor het voortbestaan van onze wereld. Ook Animal Tails wil graag zijn steentje bijdragen.

 

Bovendien zijn bijen fascinerende dieren die een schat aan verhalen en spiegels bezitten. Langs de ene kant boezemen ze altijd een beetje schrik in, langs de andere kant is de manier waarop ze leven en samenwerken, zo inspirerend dat Animal Tails er wel iets mee moest doen. 

 

In mei 2017 arriveerde het eerste bijenvolk bij Animal Tails. 
Jorgen deed een kortdurende imkercursus en ging aan de slag met zijn eigen bijenvolk. Ondanks de stresserende signalen over massaal stervende volkeren in de winterperiode, kwam ons eigen Animal Tails-volkje bijzonder sterk uit de lange en koude winter.

 

Animal Tails wil ook investeren in de solitaire bij die zo mogelijks nog belangrijker is. Kinderen en jongeren kunnen ook met deze dieren kennismaken. 

 

Samen met Pol Cosmo, een Gentste street - artist (www.polcosmo.com) realiseerde Animal Tails een bijvriendelijke site en biedt Animal Tails een workshop over insekten aan. In deze workshop leren kinderen en jongeren niet alleen iets bij over de wondere wereld van de insekten, maar ze leren de insekten ook kennen, van elkaar onderscheiden, enz. Bovendien stimuleert deze workshop jongeren tot meer creativiteit. 

 

Wil jij ook eens een sessie tussen de bijen volgen? Mail dan naar info@animaltails.be