over Animal Tails

Animal Tails is een initiatief van enkele mensen die geloven dat praten niet steeds werkt. Wij geloven in de kracht van verhalen en de kracht van dieren. Wie met zijn hond over straat wandelt, heeft dit vast al ervaren. Daar waar het normaal zo moeilijk is om contacten te leggen, gaat dat met een hond aan de leiband bijna vanzelf.

 

Dieren zijn ijsbrekers en maken makkelijke, moeilijke en niet te bespreken zaken toch bespreekbaar.

 

Animal Tails zou niet bestaan zonder de enthousiaste en vaak onvoorwaardelijke medewerking van enkele mensen. Er zijn mensen die mee denken en creëren, er zijn mensen en organisatie's die ons een locatie in bruikleen geven en er zijn mensen die steunen. Allen in het bijzonder: dankjewel.

 

 

Over Jorgen Bruggeman

Jorgen Bruggeman (°1982) werkt al jaren als leerlingbegeleider in het deeltijds onderwijs. Vanuit deze functie bouwde hij een ruime ervaring op in het socio-emotioneel begeleiden van jongeren die het om diverse redenen moeilijk hebben. In juni 2016 beëindigde Jorgen met succes de opleiding 'begeleidend werken met assistentie van dieren' aan het VSPW. Hiermee was de eerste stap gezet richting Animal Tails.
De werking van Animal Tails baseert zich niet enkel op het begeleidend werken met assistentie van dieren. Vormingen in LSCI (Life Space Crisis Intervention), herstelgericht werken (Ligand) en een diploma in maatschappelijk werk en criminologie, bepalen mee de richting van het werk.