aanbod:

kinderen

Op vraag van ouders, scholen en andere betrokkenen, organiseert Animal Tails naast klasprojecten ook individuele trajecten met kinderen van wie het traject omwille van uiteenlopende redenen moeilijk loopt.

 

In deze begeleiding staan contacten met dieren centraal. De dieren fungeren hierbij als ijsbreker om de begeleiding op een natuurlijke manier te laten verlopen. Kinderen hoeven niet persé te praten over wat ze voelen, maar krijgen in een unieke relatie de kans om op eigen tempo stappen vooruit te zetten.  De dieren zijn een spiegel en steunfiguur voor de kinderen en bieden een kans op een succeservaring voor het kind dat het moeilijk heeft op school.

 

Door de intense omgang tussen kind en dier, krijgen de dieren de kans om heel wat terug te geven aan het kind. Wanneer het moment er rijp voor is, wordt gezocht naar een manier op maat van het kind om wat er geleerd is in de begeleiding, ook te vertalen naar de dagelijkse realiteit. Op dit moment zullen ouders, broers en zussen, leerkrachten, intensief betrokken worden.